YLEISTÄ
Virolahti on Suomen kaakkoisin kunta rajoittuen sekä meritse että maitse itärajaan. Tunnetuimpia kohteita kunnassa ovat Vaalimaan raja-asema, bunkkeri-museoalue valtatie 7:n varrella, Harjun historiallinen kartanoalue sekä Vilkkilän lintutura, jonka kautta kulkee yksi Etelä-Suomen vilkkaimmista muuttoreiteistä. Huvila sijaitsee Siikasaarella, Ravijoen kylässä. Ravijoki on pieni ja idyllinen maalaiskylä kuninkaantien varrella.

Siikasaari on noin 5 km pitkä ja 1.5 km leveä niemi. Luonto on tyypillistä itäisen Suomenlahden saaristomaisemaa: jylhää kalliorantaa, hiekkarantoja, avokallioita, suoalueita sekä havu- että lehtimetsää. Huvilan läheisyydestä alkaa sotien aikana rakennettu Salpalinja (panssarikivieste, bunkkerit, juoksuhaudat) joka jatkuu yhtenäisenä Luumäelle saakka. Alueella on myös n. 100-vuotias kalamaja, jossa voitte vierailla.

HARRASTUSMAHDOLLISUUDET

Huvilan lähiympäristössä on kesällä erinomaiset mahdollisuudet harrastaa luonnossa liikkumista, lenkkeilyä, pyöräilyä, marjastusta ja sienestystä. Meri tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn, souteluun, melontaan ja tietysti uimiseen. Alueelta löytyy myös itäisen Suomenlahden kansallispuisto ja siihen kuuluva Pisin luonnonkaunis saari, jonne voi rantautua ja paistella makkaraa odotellessa kalan käyntiä pyydykseen.

Huvilaluvan lisäksi voitte kalastaa lääni-kohtaisella kalastusluvalla, joka oikeuttaa kaikkiin läänin vesialueisiin, myös valtion. Mahdollisuus on myös Virolahden vesialueiden kalastuslupaan, johon kuuluu kaikki Virolahden kalastusalueet. Nämä kortit ovat henkilökohtaisia, ja lunastettavissa pankeista.

Talvella voite tulla hiihtämään, kelkkailemaan, pilkkimään tai vaikka vain nauttimaan kauniista talvimaisemasta. Mikä sen mukavampaa kun hiihtolenkin jälkeen lämmittää sauna ja kuunnella hiljaisuutta.


PALVELUT

Ravijoella Harjun oppimiskeskus: Ravintola Aura jossa on aamupala ja lounasmahdollisuus, sekä kesäkahvila Kiessi on avoinna 12-18 joka päivä.

Klamilassa: Sale-myymälä, huoltoasema, asiamiesposti, kahvila ja kalastusluvat. Klamilan satamassa satamabaari ja satamakioski.

Virojoella: pankki, S-market, K-extra, rautakauppa, R-kioski, Alko, Harry´s Caffee, Pikkuhukka ravintola (pizzatilaus kotiin), Ravintola Virta ym.

Lokinpesä, Lopotintie 13, 49980 RAVIJOKI

Katriina Törönen
tel. +358-400-252 111
katriina@lokinpesa.fi